Weber Kunststoftechniek: Kunststoffen met een geschiedenis

Weber Kunststoftechniek B.V. is met trots al 15 jaar onderdeel van de Weber-Groep uit Duitsland en wij zijn actief binnen de Benelux op het gebied van tank- en apparatenbouw, en de realisatie van complete installaties uit thermoplastische en glasvezel versterkte kunststoffen .

Vanaf de oprichting in 1967 is de Weber-Groep, nu onder leiding van de derde generatie familie Weber, uitgegroeid tot een toonaangevende en markt leidende onderneming in Europa. De ondernemingsgroep omvat diverse bedrijven waaronder twee productielocaties in Minden (Duitsland) en Goleniow (Polen), een eigen wikkelbuisproductie in Goleniow (Polen), een handelsonderneming in Minden (Duitsland), een zwembaden-divisie en diverse verkoopkantoren verspreid over Europa.

Daarnaast produceren wij ook onze eigen staalconstructies en beschikken wij over een eigen vloot met trucks, trailers en diepladers voor transport van onze klantspecifieke producten. Vandaag de dag verwerkt de Weber-Groep circa 3.000 ton aan thermoplastisch plaatmateriaal per jaar en telt meer dan 500 medewerkers.

Wij ontwerpen, produceren en installeren complete chemicaliën opslag- en doseerinstallaties. Hierbij zijn veiligheid en kwaliteit onze hoogste prioriteit, gewaarborgd door gekwalificeerd personeel, gecertificeerde productieprocessen en audits door keuringsinstanties.
De materialen welke wij inzetten voor tank- en apparatenbouw, en leidingwerkmontage, bezitten de hoogste eigenschappen met betrekking tot bestendigheid en belastbaarheid. Daarnaast ontwikkelen wij, in samenwerking met onze leveranciers, continu verder aan de kwaliteit van onze producten en gebruikte materialen.

Vanuit Elst bedienen wij onze klanten op persoonlijke wijze, met de kennis, ervaring en slagkracht van de gehele Weber-Groep.

Certificeringen

Weber Kunststoftechniek heeft de volgende certificeringen behaald:

  • BRL-K21009 (thermoplastische kunststof tanks)
  • BRL-K21011 (glasvezel versterkte kunststof tanks met thermoplastische inliner)
  • DIBt-toelating Z 40.21-7 (thermoplastische kunststof tanks uit plaatmateriaal)
  • DIBt-toelating Z 40.21-11(thermoplastische kunststoftanks uit wikkelbuis)
  • Fachbetrieb nach § 62 AwSV (lassen DVS 2212-1 / lijmen DVS 2221 / lamineren DVS 2220 en DIN EN13121)
  • VLAREM II (thermoplastische kunststof tanks)

Logo Weber Kunststoftechniek.

Type bedrijf

  • Bewerker / verwerker

Applicaties

  • Apparaten, Leidingsystemen bovengronds, Tankbouw

Certificeringen

  • UNIK Keurmerk, SIBK-7800 (voorheen BRL-K903)

Bedrijfsinformatie