Een groep UNIK-leden bracht tijdens een studiereis een bezoek aan Airbus in Toulouse.

UNIK-leden bezoeken Airbus in Toulouse

Van 18 tot 19 juni 2024 organiseerde de Unie Nederlandse Industriële Kunststofbewerkers (UNIK) een studiereis naar Toulouse, Frankrijk voor de lidbedrijven. Het doel van deze reis was om kennis te maken met de innovatieve processen en technologieën binnen de luchtvaartindustrie. De opgedane kennis en inspiratie kan vervolgens worden toegepast in de eigen omgeving en de industriële kunststoffensector. De interesse voor deze reis was groot, net als de behoefte aan deze kennis. De lidbedrijven van UNIK waren dan ook goed vertegenwoordigd.

Met een volle bus reisde het gezelschap af naar Toulouse. Het hoogtepunt van de studiereis was een bezoek aan vliegtuigbouwer Airbus, marktleider in de civiele luchtvaartindustrie. Daar kregen de leden van UNIK een exclusieve rondleiding langs de verschillende productiefaciliteiten. Er werd met name stilgestaan bij de productie en live-assemblage van de nieuwste generatie van Airbus: de Airbus A350. Daarnaast werd er uiteraard ook aandacht besteed aan iconische toestellen als de Concorde en de Beluga. Het was een zeer interessante, inspirerende en waardevolle dag.

Naast het bezoek aan Airbus was er ook ruimte om de rijke cultuur en geschiedenis van Toulouse te verkennen en te genieten van wat de stad te bieden heeft. Een uitgebreide rondleiding door de stad en bezoek aan de lokale horeca vormden een mooie afsluiting van deze twee dagen.

Om te blijven concurreren in onze dynamische sector is het cruciaal om regelmatig inspiratie op te doen en te sparren met collega’s. Het bezoek aan Airbus bood volop inspiratie op het gebied van innovatie en efficiëntie. De studiereis naar Toulouse was bovendien de perfecte gelegenheid om de band tussen de lidbedrijven verder aan te halen en met en van elkaar te leren. Hartelijk dank aan de leden van UNIK voor hun deelname! We zien jullie graag terug bij een volgende studiereis.

In dit artikel