• Een duurzame oplossing

  ‘Dankzij UNIK heb ik invloed op de regelgeving’

  10 May 2019

  Het op klantspecificatie ontwerpen, produceren en op locatie monteren van installaties uit thermoplastische kunststoffen: dat is de core business van het bedrijf Askové uit Veghel. Askové is al jarenlang lid van branchevereniging UNIK en directeur/bestuurder Leon Heemskerk vertelt waarom.

  Wat is de overweging geweest om lid te worden van UNIK?
  “Askové is medeoprichter van de branchevereniging UNIK. Een branchevereniging vertegenwoordigt de belangen van een specifieke bedrijfstak en werkt samen met bepaalde instanties om regelgeving te definiëren. Door lid te zijn van UNIK kun je daar een steentje aan bijdragen.”

  Wat zijn de voordelen van een lidmaatschap van UNIK?
  “UNIK zit bovenop de regelgeving op het gebied van chemische behandeling, waarbij veiligheid voorop staat. Ook wat recycling van kunststoffen betreft heeft UNIK een vinger in de pap. Daarnaast houdt UNIK zich bezig met zaken als arbeidsregelingen, opleidingen en cao. Door het lidmaatschap heb je inspraak op al deze fronten, waarbij je UNIK als spreekbuis gebruikt. De branchevereniging is een volwaardige gesprekpartner van overheid en andere instellingen.”

  Zou je andere bedrijven een lidmaatschap aanraden?

  “Ja, ik zou een lidmaatschap zeker aanraden omdat je wordt geholpen door collega’s die in dezelfde branche zitten. Daarnaast is het delen van kennis een groot pluspunt. Zo blijf je up-to-date van de technologische ontwikkelingen en innovaties. Tevens is het een netwerkclub, dus de bijeenkomsten zijn gezellig én bieden mogelijkheid tot samenwerking. De enige kanttekening die ik zou willen maken is dat sommige bijeenkomsten niet relevant of deels relevant zijn omdat de leden van de branchevereniging qua specialismen enorm van elkaar kunnen verschillen. Wellicht is het beter om subgroepen te gaan vormen.”

  Over Askové
  Askové heeft ruim vijftig jaar ervaring op het gebied van opslag en doseerinstallaties voor chemische stoffen en geurbestrijding/milieutechniek. Het bedrijf legt de focus op het leveren van topkwaliteit en innovatie. Een voorbeeld van deze innovatiekracht is de mobiele testinstallatie voor geur- en emissieverwijdering die het bedrijf heeft ontworpen. Hiermee kan het bedrijf op locatie bij klanten geuren en emissies testen en bepalen hoe deze optimaal kunnen worden verwijderd uit de proceslucht, zodat de omgeving geen hinder van de uitstoot ondervindt. Meer informatie vind je op www.askove.com.