Foto van bijeenkomst m.b.t. e-learning platform van UNIK.

Een grote opkomst, voornamelijk onder HR-professionals uit de branche

Op donderdag 19 september kwamen de leden van de Unie Nederlandse Industriële Kunststofbewerkers (UNIK) bijeen in Nieuwegein voor een inspirerende sessie over de doorontwikkeling van het e-learning platform van UNIK. De opkomst was groot, vooral onder HR-professionals in de industriële kunststofbewerking. De bijeenkomst was een vervolg op de enthousiaste bijeenkomst van afgelopen jaar, er zijn sindsdien veel stappen gemaakt.

De bijeenkomst werd geopend door Robert Kemeling, voorzitter van de Technische Commissie van UNIK. Hij sprak over het harde werk dat de commissie het afgelopen jaar heeft verricht om het e-learning platform op te zetten en verder te ontwikkelen. Daarnaast lichtte hij toe hoe het platform bedrijven helpt om een stap voor te blijven in de sector. “Ons doel is om de leden van UNIK een voorsprong te geven”, benadrukte hij. Hij deelde ook praktijkvoorbeelden van hoe hij het platform binnen zijn eigen organisatie implementeert in de eigen ‘bedrijfsroute’ voor collega’s.

Vervolgens nam Tessa Jansen van VAMOS Support (de operationele ondersteuning van het e-learning platform) het woord. De presentatie was verdeeld in een viertal delen:

  1. Een korte opfrisser en de theorie achter online leren voor de nieuwe generaties.
  2. De ontwikkeling van een eigen sectorfunctiehuis en hoe leerpaden daarbij aansluiten.
  3. De implementatie van het platform, inclusief de mobiele app en de rol van begeleiders.
  4. Interactie, waarin ruimte werd geboden voor een gezamenlijke brainstormsessie en het invullen van een online enquête.

Tessa Jansen benadrukte in haar presentatie dat het e-learning platform meer is dan alleen een opleidingsmiddel; het is een strategisch instrument om het werkgeversmerk te versterken, vooral voor jongere generaties. Daarnaast vergroot het de tevredenheid en betrokkenheid van werknemers en kan het zelfs worden ingepast in traineeships.

In het laatste deel van de presentatie ontstond er een interactieve discussie, waarbij veel waardevolle input werd opgehaald. Er werd gediscussieerd over inpassen van het platform in de HR-strategie en ‘employer branding’. De leden leverden suggesties aan over meertaligheid, het koppelen van leerpaden aan functies en ambities, en de potentiële rol van het e-learning platform in de doorontwikkeling van het UNIK-keurmerk. De Technische Commissie en VAMOS Support nemen deze input mee voor verdere ontwikkeling van het platform.

De bijeenkomst werd afgesloten met een informele lunch, waar volop gelegenheid was om te netwerken en verder van gedachten te wisselen over de toekomst van leren binnen UNIK.

In dit artikel