De infratechniek, soms ook wel civiele techniek genoemd, richt zich op het installeren en onderhouden van objecten die in de grond vastzitten.

Veel kunststofproducten worden ingezet bij ondergrondse (afval)water- en gasdistributie. Een veilige en betrouwbare verbinding is immers de belangrijkste zorg voor water- en gasbedrijven. Bij de infratechniek zijn veel innovatieve technologieën en gespecialiseerde producten gebaseerd op kunststof.

infra kunststof buis

Gasdistributie

Nederland heeft een omvangrijk gasnetwerk. De regionale gastransportbedrijven beheren in totaal circa 122.000 km gasbuisleidingen. Ongeveer 34.000 km buisleiding voor het middendrukdistributienet (1-8 bar) en circa 88.000 km voor het lagedrukdistributienet. Kunststof is een bewezen product om veilig en stabiel gas via dit omvangrijke netwerk te transporteren.

Drinkwaterdistributie

Het Nederlandse drinkwaterleidingnet heeft een totale lengte van 110.000 km. Het transport van schoon drinkwater door dit netwerk is een van de grootste maatschappelijke uitdagingen voor waterbedrijven. Betrouwbare systemen die duurzaam zijn en water veilig van a naar b brengen, zijn een absolute must. Kunststof biedt oplossingen voor alle waterdistributietoepassingen, van de bron tot aan de eindgebruiker.

Afvalwaterdistributie

Afvalwater is water dat voor de gebruiker niet meer bruikbaar is. Dit water wordt geloosd, ingezameld en getransporteerd via de ruim 100.000 km riolering dat er in Nederland onder de grond ligt. Er zijn twee soorten afvalwater. Grijs (afval)water is licht verontreinigd huishoudelijk afvalwater dat niet afkomstig is van toiletspoeling. Zwart water is afvalwater dat is verontreinigd met fecaliën, dus afkomstig van het toilet. Ook in dit marktsegment wordt kunststof op veel verschillende gebieden ingezet.

Vind een specialist

Vind een specialist

Ben je op zoek naar een specialist die deze dienst voor je uit kan voeren? Maak dan gebruik van onze handige zoekfunctie en kom in contact met een bedrijf dat in jouw behoeften kan voorzien.