ecotrommel

Opbergunit EcoTrommel

Opdrachtgever
EcoTrommel; een origineel en innovatief Nederlands product voor de reinigingsbranche. Het bedrijf verkoopt producten die een bijdrage leveren aan een schonere omgeving.

Opdracht
EcoTrommel gebruikte zware, zogeheten opbouwen (opbergunits) die op lange termijn corroderen. Doordat de opbouw van aluminium was, klapten bovendien de rolluiken steeds hard tegen de bodem van de opbouw aan. Dit maakte een geluid dat door omstanders en gebruikers als storend werd ervaren. EcoTrommel wilde hier graag een oplossing voor.

Uitgevoerd door
Kemeling Kunststoffen

Kunststof als oplossing
Kemeling Kunststoffen heeft een kunststof lichtgewicht opbergunit ontworpen die eenvoudig op een elektrisch transportmiddel kan worden geplaatst. Een ontwerp dat vanwege de werkzaamheden in drukke steden ‘hufterproof’ is gemaakt. De binnenkant van de unit is gemakkelijk schoon te maken vanwege de gladde binnenzijde. De units zijn van HDPE gemaakt, een zeer duurzaam kunststof. Ook zijn de deuren daardoor geluidsstiller en is door lichtinval de binnenzijde goed zichtbaar. Dankzij dit systeem is duurzame logistiek in dichtbevolkte steden gerealiseerd. Dit draagt bij aan een schonere binnenstad.

Relevante projecten