Koeling is overal. In de industrie is koeling vaak een integraal onderdeel van veel processen. Maar ook in de voedingsmiddelenindustrie wordt veel gekoeld.

In brouwerijen worden koelsystemen gebruikt voor de koeling en regeling van het gistingsproces. Ook in de zuivelindustrie zijn er talrijke toepassingen voor koeling. Denk aan koeltanks of koeling van ruimtes waar zuivelproducten worden opgeslagen. Vooral bij de voedingsmiddelenindustrie moeten koelingsapplicaties, vanwege hoge veiligheidsnormen, uiterst veilig zijn. Daarom wordt hier vaak gebruik gemaakt van gekoeld water en glycoloplossingen. In combinatie met kunststof staat dit garant voor een veilig koelsysteem!

De voordelen van kunststof

  • Koelsystemen gemaakt uit kunststofonderdelen hebben een lange levensduur.
  • Gewicht speelt een belangrijke rol bij koelsystemen die via het plafond een ruimte koelen. Kunststof is licht van gewicht, waardoor deze systemen gemakkelijk te installeren zijn.
  • Kunststof is corrosiebestendig. Dit betekent dat de koelinstallatie onderhoudsvriendelijk is. Het resultaat: kostenbesparing.
  • Kunststofkoelsystemen kunnen uitstekend worden geïsoleerd. Daarnaast heeft kunststof een lage thermische geleidbaarheid (lage warmteoverdracht) en een hoge temperatuurstabiliteit. Hierdoor is minder energie nodig om te koelen en wordt de CO2-uitstoot verminderd.
  • Kunststofkoelsystemen hebben een lager thermisch geleidingsvermogen dan metalen koelsystemen. Ze behouden dus langer hun (lage) temperatuur.
  • Door kunststof op de juiste manier in te zetten bij koelapplicaties kan condens- of ijsvorming op de onderdelen van het systeem volledig worden voorkomen.
koeling kunststof toepassing

Vind een specialist

Vind een specialist

Ben je op zoek naar een specialist die deze dienst voor je uit kan voeren? Maak dan gebruik van onze handige zoekfunctie en kom in contact met een bedrijf dat in jouw behoeften kan voorzien.