Opgericht in 1948, begon Hendor Pumps & Filters met het bouwen van kunststofpompen en -filters voor de galvanische industrie. Deze markt is Hendor altijd trouw gebleven. Maar ook voor aangrenzende markten heeft Hendor inmiddels veel producten ontwikkeld.

Inmiddels telt het Hendor-programma een ruime serie centrifugaalpompen in PP en PVDF, zowel verticaal als horizontaal, met mechanische asafdichting als ook met magneetkoppeling. Capaciteiten tot 250.000 l/u en 30 kW. Voor specifieke toepassingen in de chemische industrie bouwt Hendor ook rvs centrifugaal pompen. Daarnaast filterhuizen in PP, PVDF en RVS voor filterkaarsen, filterzakken en filterpapier en complete filtersystemen. Hendor is te vinden door de gehele industrie en wordt met name daar ingezet waar met agressieve zuren of alkaliën gewerkt wordt. Enkele toepassingen: anodiseren, afvalwaterbehandeling, beitsen, etsen, filtreren, fosfateren, galvaniseren, lakken, ontvetten, reinigen, spoelen, strippen, vuurverzinken en wassen.

In haar ruime fabriek in Bladel beschikt Hendor over de modernste verspanende productietechnieken. De aanwezigheid van geavanceerde spuitgietmachines staat garant voor efficiënte productie van onderdelen. Door flexibele productiemethodes kan Hendor zeer goed overweg met zowel grote als ook kleine productseries. Naast standaard pompen en filters bouwt Hendor ook veel pompen en filters volgens klantenspecificatie of als private label. Een constante ruime voorraad onderdelen staat garant voor korte levertijden. Hendor is ISO9001 gecertificeerd sinds 1994.

Bij de Nederlandse grens houdt het niet op. Inmiddels heeft Hendor eigen vestigingen in Duitsland, Frankrijk, Engeland, Spanje, USA en Singapore. Aangevuld met dealers in 25 landen biedt Hendor een goede lokale ondersteuning aan internationaal opererende ondernemingen.

Logo Hendor pumps en filters. Lid van branchevereniging UNIK.

Type bedrijf

  • Bewerker / verwerker

Applicaties

  • Leidingsystemen bovengronds

Certificeringen

  • UNIK Keurmerk

Bedrijfsinformatie

  • +31 497 33 93 89
  • info@hendor.com
  • Leemskuilen 15, 5531 NK, Bladel