Foto bij blogbericht met de titel Hendor lanceert nieuwe kunststofpompen.

Hendor lanceert nieuwe kunststofpompen met hoge betrouwbaarheid en lagere CO2-voetafdruk

Hendor breidt haar duurzame productaanbod uit met een nieuwe serie kunststofpompen. Hiermee borduurt het bedrijf voort op haar strategie om zowel machinebouwers als eindgebruikers in de oppervlaktebehandelende industrie te helpen met verduurzaming.

Hendor MXH serie: meer flow, minder uitstoot
De nieuwe Hendor MXH serie is de derde generatie kunststofpompen naar eigen ontwerp, opvolger van de M serie en de MX serie. Deze serie is geijkt op optimale flow en lange levensduur, met een zo laag mogelijke voetafdruk in gebruik. Door middel van smart technology hebben de pompen een hoog hydraulisch rendement, laag energieverbruik en tot 15% meer flow. Of, voor dezelfde flow een kleinere elektromotor.

Innovativiteit in het ontwerp van de nieuwe generatie kunststofpompen komt terug in de lagers met spoelkanalen, het volledige radiaal spiraalontwerp van het pomphuis en pompwaaierhuis, en de instroomstabilisatie bij de zwaarste variant elektromotoren voor nog meer rendement. De MXH serie omvat een vijftal pompen beschikbaar in PP of PVDF met een vermogen van 0,55kW tot 4,0kW. Voor brandveiligheidstoepassingen is een variant leverbaar van FM4910 geregistreerde materialen.

Gebruiksvriendelijkheid van de kunststofpompen is merkbaar door een zeer laag geluidsniveau; slechts 72 dBa bij het Best Efficiency Point. Daarbij is de lagerconstructie van de pomp draairichting ongevoelig en is de pompkop 45 graden te verdraaien. Dit zorgt ervoor dat installatie eenvoudiger en sneller kan plaatsvinden zonder extra werkzaamheden aan leidingwerk. Bovendien bevat elke pomp een driedelige +GF+ aansluiting voor een lekvrije verbinding met het leidingwerk.

Going green

Bij de ontwikkeling van deze serie heeft Hendor evengoed gelet op verduurzaming van haar eigen productielijn. De kunststofpompen worden volledig in-house vervaardigd door technische experts. Alle onderdelen van de pomp worden machinaal nabewerkt voor optimale toleranties, pasvorm en uitwisselbaarheid. Hiermee garandeert het bedrijf de hoogste kwaliteitsstandaard en het gebruik van de beste grondstoffen. Door het nieuwe ontwerp wint Hendor in materiaal, energie, afval en transport. Zo wordt bij het produceren van het pomphuis 65% bespaard op afvalspannen.

Vergroening bij de klant vindt direct plaats vanaf moment van installatie. De robuustheid van de nieuwe kunststofpompen zorgen voor een hoge betrouwbaarheid, gemakkelijke repareerbaarheid en daardoor een lange levensduur. In combinatie met de verhoogde efficiëntie en energiebesparing, verlaagt dit automatisch de CO2-voetafdruk van de eindgebruiker.

Hendor hecht veel waarde aan de toekomst van onze planeet. Met behulp van onze goingGreen strategie helpen we de oppervlaktebehandelende industrie met verduurzaming door bewustzijn te creëren en chemische pompen en filters te ontwikkelen met een zo laag mogelijke voetafdruk. Het eerste resultaat van deze missie zijn de Hendor Excellence filters voor minder energie-, grondstof- en filtermediaverbruik. De nieuwe serie kunststofpompen is hier het vervolg op en dient als basis voor meer productinnovaties in de toekomst.