De manier waarop we tegen energieproductie aankijken, is de afgelopen jaren sterk veranderd. We worden steeds bewuster van het feit dat de conventionele energiebronnen niet onuitputtelijk zijn.

Milieu verantwoordelijk en duurzaam zijn kreten die vaak terugkomen als het om energieproductie en -verbruik gaat. Kunststoffen bieden een duurzame toegevoegde waarde bij de energieproductie van vandaag en voor de toekomst!

energie zonnepanelen kunststof industrie

Chemicaliënproductie

In veel productieprocessen worden chemicaliën toegepast. Kunststof is zeer geschikt om veilig en betrouwbaar ingezet te worden, in het bijzonder bij zuren, alkaliën en chemische bestanddelen. Voor gebruik bij de chemicaliënproductie zijn kunststofcomponenten specifiek ontworpen om optimaal te functioneren bij de productie en het transport van chemicaliën. Hierbij worden hoge eisen gesteld aan veiligheid, efficiëntie en onderhoud.

Hernieuwbare energie

Hernieuwbare energie is schone, duurzame en onuitputtelijke energie die het leefmilieu niet schaadt. Voorbeelden hiervan zijn windenergie, zonne-energie, biomassa, waterkracht en geothermische energie (winnen van warmte uit de aardbodem). Kunststoffen worden onder andere toegepast bij koelsystemen en bij diverse chemische processen.

Vind een specialist

Vind een specialist

Ben je op zoek naar een specialist die deze dienst voor je uit kan voeren? Maak dan gebruik van onze handige zoekfunctie en kom in contact met een bedrijf dat in jouw behoeften kan voorzien.