In veel marktsegmenten worden gevaarlijke of agressieve middelen gebruikt.

Dat kan zijn bij het productieproces zelf, in secundaire systemen en soms ook om installaties te reinigen. Kunststoffen zijn bij uitstek geschikt om ingezet te worden bij de opslag, het transport en de afvoer van deze gevaarlijke of agressieve middelen.

De voordelen van kunststof

  • Kunststoffen hebben een hoge chemische bestendigheid, waardoor deze uitstekend geschikt zijn om gebruikt te worden bij chemicaliën.
  • Kunststoffen kunnen sneller geïnstalleerd worden in vergelijking tot stalen systemen. Passivering is namelijk niet nodig en de lastijden kunnen tot 50% verkort worden ten opzichte van metalen componenten.
  • Met kunststof kan men gevaarlijke en agressieve chemicaliën veilig opslaan, transporteren en afvoeren, omdat kunststof hoog chemisch resistent en corrosiebestendig is.
  • Door de hoge corrosiebestendigheid van kunststof is er minder onderhoud nodig dan bij andere materialen. Dat betekent dus: minder kosten.
chemicaliën kunststof toepassing

Vind een specialist

Vind een specialist

Ben je op zoek naar een specialist die deze dienst voor je uit kan voeren? Maak dan gebruik van onze handige zoekfunctie en kom in contact met een bedrijf dat in jouw behoeften kan voorzien.