Schoon drinkwater is essentieel voor de gezondheid van de mens. Drinkwater moet daarom voldoen aan verschillende voedingswetten die de kwaliteit ervan garanderen.

Om de kwaliteit te waarborgen, is kunststof een veilig alternatief voor metaal. Bij kunststof ontstaan geen oxides die in het drinkwater terecht kunnen komen. Daarnaast is kunststof niet duur en is het gemakkelijk te verbinden. Dit is dan ook de hoofdreden dat verschillende materialen door de jaren heen door kunststoffen zijn vervangen.

Tuinbouw

  • Kunststof is veilig. Met kunststofcomponenten kan men drinkwater lekvrij, betrouwbaar en met behoud van kwaliteit transporteren tot aan de kraan.
  • Kunststof is milieuvriendelijk. Kunststoffen hebben namelijk lagere broeikasgasemissies dan metalen. Broeikasgasemissies zijn gassen die uitgestoten worden in de gehele productieketen van een product. Deze dragen bij aan de opwarming van de aarde.
  • Kunststof corrodeert niet en voorkomt onnodig waterverlies door lekkages.
  • Kunststoffen zijn makkelijk en snel te verbinden op verschillende manieren.
  • Kunststof is hygiënisch. Het heeft een gladder oppervlak dan metaal en kent geen putcorrosie. Hierdoor is er minder snel kans op vervuiling, zodat bacteriën niet zo snel een kans krijgen om zich aan kunststof te hechten.
  • Kunststof is minder kostbaar dan metalen. Hierdoor is kunststof minder diefstalgevoelig.
agro

Vind een specialist

Vind een specialist

Ben je op zoek naar een specialist die deze dienst voor je uit kan voeren? Maak dan gebruik van onze handige zoekfunctie en kom in contact met een bedrijf dat in jouw behoeften kan voorzien.